24 September 2013

owh vaio ku~

Assalamualaikum..
Lama aku tak menulis dekat blog ni, bukan ketandusan idea, tp sebab lg banyak luangkan masa di twitter..hehe..nak letak gambar banyak2 pula, sekarang ni laptop aku yg dah berusia lebih 5 tahun dah semakin nazak..tak tahu apa yg tak kena, bila online saja, mesti akan terpadam tiba2..nak kata sebab panas sgt, tgk cerita tak ada pula terpadam..dan walaupun laptop tu mcm agak panas, tp dr statistik suhu, tak ada beza pun suhu motherboard waktu tgk cerita dengan waktu online..ada kawan tanya nak dia tolong tengokkn ke apa yg tak kena..ikut hati, mmg aku nk orang tlg tengokkan..tp laptop aku tu, tersangat istimewa..kalau nk guna, kena pakej dengan monitor tambahan..haha..ni semua gara2 aku pernah jatuhkan sampai pecah sikit dan rosakkan backlight skrin laptop aku..kamera dh ok, tp laptop tak ok, nk tangkap gambar pun tak semangat sgt sebenarnya..yelah, gambar banyak2 tu, mestilah tuk dikongsikan, takkan aku sorang nk tengok setiap masa..huhu..sekarang bajet masih tak ada tuk beli komputer baru..dan masih pening, nk beli desktop ke(sbb aku dh ada monitor, mouse & keyboard), all-in-one ke(boleh jimat ruang), @ laptop baru(senang nak bawa travel)??walau apa pun, yg pasti, aku nak cari warna 'puteh' jugak.. (^____________^)

3 comments:

Ujie said...

kalau selalu travel, better amik laptop. kalau ada duit..desktop satu dan notebook satu (utk travel).

Hanis MY said...

okla tu dah 5 tahun berjasa... semoga ada pengganti "laptop" yang sesuai.. eceh...

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

kak ujie, xmo spend bnyk sgt jez for computer..

Dr., tu la, mcm2 dh buat ngn laptop tu..assignment Dr. pn termasuk skali..hehe