05 February 2013

sibuk + stress

Salam..
lama tak tulis apa-apa dekat blog ni, terlalu sibuk dgn Kili dan aktiviti lain..hujung minggu kalau tak pergi jemputan kenduri, mst sibuk tlg kakak..kes org lain yg nak kahwin, org lain yg sibuk buat persiapan..haha..masa makin suntuk, banyak lg perkara yg tak selesai..dan sbb aku 1 1 nya adik kepada kakak yg masih bujang ni, selalu la kena buli..kdg seronok nk tlg, kdg stress layan kerenah dia + org lain..biasa la org m'sia ni kn ramah tamah..pergi cari songket, org tanya aku sekali..mak pn sama teruja cari tuk dia, terus fikir tuk aku..tempah tekat tuk kakak, dh siap cop corak bunga tuk adik..alahai mak~depan org senyum saja selebar mungkin..padahal ulser yg sebelum ni dh jarang nampak bayang, makin penuh mulut..aku pernah ada rekod hospital ulser melampau disebabkan stress..sampai masuk wad 5 hari, kena buat biopsi, kena rujuk pakar bedah mulut dan pakar kulit..dan hasilnya~~~ awak ade stress melampau, cuba kawal..bkn masalah kulit @ petanda awal ulser kronik..sampai sekarang dok igt lg ayat Dr. pakar bedah mulut tu lepas ambil keputusan makmal biopsi sel mulut..tp sekarang ni, mmg agak tertekan..dh minum banyak air, dah ambil vit. C, suhu badan pn ok saja..jd itu saja kemungkinan yg ada..harap bulan 6 cepat berakhir..tak sabar nak tgk kakak yg terakhir naik pelamin..dan malas dh nk jumpa org yg rajin bertanya..sekian~

p/s:stress pasal kerja juga..tenang..senyum~

6 comments:

Ujie said...

bayangkan yg indah2..utk hilangkan stress.

bln 6 eh? adik akak kawin bln 3. Yg last kawin.

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

stress dgn soalan2 tu..dan something pasal kerja juga..

waa xlama dh bulan 3 tu..congratulation in advance.. :)

NARDtheNERD said...

selalu kalau ulser aku pakai ubat biji tembikai tu. cepat baik. :)

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

ubat biji tembikai??mmg dr biji tembikai ke??

dayana yana said...

sabar je la....

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

sabar sabar :)