06 March 2012

fesyen muslimah??

salam..
siapa yg dekat sini (yg baca post aku ni) yg suka mencuci mata di facebook??
ni bkn cuci mata mcm lelaki tgk perempuan 2..tp cuci mata 'membeli tingkap'..
rasanye perempuan selalu kot buat benda ni, tgk page jual tudung la, baju la dll..
aku antara yg yg suka cuci mata tgk fb yg jual tudung2, baju2 dll. ni..hehe
tp kan..hrmmm~ mcm xberapa nk berkenan dgn terma 'fesyen muslimah' 2..
bile tgk gmbar model berpakaian agk ketat, lepas 2 pulak bergaya ala2 model CLEO..
dgn mendada la, menonggek la, cekak pinggang bg nampak susuk tubuh la..
lepas 2, bila dh jual, buat pula pertandingan 'fesyen muslimah' untuk pelanggan..
x ada pn nk letak syarat2 perlu berpakaian mcm mana, kena bergaya mcm mana..
aku pn berpakaian kdg2 xcukup syarat lg..selalu kena tegur dgn kakak aku..
tp tlg  la jgn menyalahguna istilah MUSLIMAH dgn pemahaman yg tidak betul..
dulu2 susah nak cari pereka fesyen drpd golongan wanita yg bertudung..
tp sekarang dh ramai, 1 perkembangan yg bagus..
tp sbg wanita yg bertudung juga, tlg la jgn mereka fesyen yg tidak menutup aurat..
nnt bila ade yg mengikut, org yg mereka juga yg dapat 'saham' sekali..
xsalah nk berfesyen, tp perlu ada batas dlm berfesyen.. =)

9 comments:

NOOR FATIN said...

ada gak aku jumpa fanpage mcm tu.. model dia. seluar ketat sangat, bajuketat sangat, tapi tu la. fesyen muslimah. nampak sexy gila walaupun menutup semua. huhu..

skrg ni aku tgh cuba bertudung menutup dada, guna shawl. dulu2 kan selalu selempang ke atas. hehe. :)

Ujie said...

mmg kesal dgn org gini, guna nama muslimah..tapi tak tau muslimah tu apa. Model tu boleh je ganti dgn patung.

jom pakat jgn beli dgn mereka yg begini sbg tanda bantahan..hahaaa

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

fatin, xkisah gne shawl ke tudung bawal ke..jnji ckup syarat.. =)

kak ujie-alamak..2 yg susah 2..tgk cantik, harge murah, maen rembat jer..nafsu perempuan btul..huhu

AniesF said...

setuju2! *berusaha utk jadi muslimah sejati jgk.. i'v made some changes. eventhou kecik n simple tp utk org yg tak biase mcm aku ni..sgt besar ertinye..harap2 dpt istikhomah..hukhuk

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

go kakak go!!hehe..usah kte yg xbiase kakak, ak yg dh kne train dr kecik nie pn fesyen kelaut jgak..huhu

Khuzrin Kamarudin said...

Pada mereka ;

Tudung = Muslimah

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

harap pemikiran begini berubah..hrmmm~

cIk JanNah said...

ramai sebenarnya owner atau pon model muslimah, mereka mungkin tak paham makna atau konsep. asal tutup kepala dipanggil muslimah. kadang hentak kaki jugak. tp nak buat mcm mana mereka ada strategi nak melariskan produk mereka :)

btw, singgah sini. hye tuan blog :)

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

hai jannah..yup stp blogshop ade strategi mereka.. =)