23 November 2010

jom cuba!! =)

salam..
ak de 1 test nk share ngn korg sume..
jmpe kt blog senior DEMI, kak she yg cumel.. =)
dh lme xmaen bnde2 mcm nie..
dlu tym skolah ade je soklan2 nk test personaliti ni..
xtau la ble cye ke x..
tp ak rse nie slah 1 cre nk test korg jujur ke x ngn dri sndri.. =)

katakan ada 5 perkara yang berlaku serentak, mana yang korang akan selesaikan dulu? dan kenapa? kenapa buat yang tu dulu? kenapa tak buat yang lain dulu?



1) bayi menangis


2) air paip melimpah dalam bilik air


3) air mendidih kat dapur


4) ada orang ketuk pintu


5) telefon berbunyi










sila susun perkara 1 hingga 5 mengikut kepentingan dan keutamaan bagi korang.
jwpan ak..5,3,2,1,4
 
sbb nye:
capai telefon dlu(ak imagine hp), so smbil jwab kol smbil jln g dapur then ttup suis kettle..bilik air kt sbelah dapur so jengah kjap ttup pili plak..then cpat2 g dukung baby(tepon dh ltak..lalalalala~)..smbil dodoikan baby jenguk kt sliding door dlu sape yg ketuk pn2..slalu nye sindiket org mnx derma yg hari2 dtg since bberpe thun lpas..(skg die dh pkai fon cggih weh!!)
 
 
ok nk tau jwpan nye??dh try ke blum??try dlu..
bru tgk jwpan..
kt komen..;P

3 comments:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

Kalau anda memilih untuk MENGANGKAT TELEFON YG SEDANG BERBUNYI
Menandakan anda mementingkan akhlak, budi bahasa dan perlakuan pasangan anda.
~yup, ak mmg akn tgk perangai dlu..

Kalau anda memilih untuk MENUTUP AIR MENDIDIH
Menandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan 'si dia' untuk membimbing anda.
~ofkos la, bakal imam ak kot..n mst la nk seseorg yg wt ak rse secure..bkn nye nk amek kesempatan ke hape..

Kalau anda memilih untuk MENUTUP PILI AIR YG MELIMPAH DI BILIK AIR
Menandakan anda mementingkan kekayaan, wang ringgit dan harta.
~nk yg mcm bpak..gaji xsbrpe tp pndai mnympan..xpnah bhutang..ble kumpul aset..ank2 xpnah xckup mkn pkai..dpat pendidikan yg baek..biar org ckp mcm2 kt bpak..pndg rendah bpak..tp bg ak..die la lelaki yg plg ak admire..(sebak tbe2)

Kalau anda memilih untuk MEMUJUK BAYI YG MENANGIS
Menandakan anda mementingkan cinta dan kasih sayang.
~ok bnde ni jtuh no 4..plek kn..hahaha..tp ak mmg dh jgke pn..coz ak jnis yg sgt logik + realistik..syg ak bkn sng2 nk d bg pd insan yg xspatut nye..ak cme akn bg syg ak klau 2 syrat utme kt ats 2 dh lpas..

Kalau anda memilih untuk MEMBUKA PINTU
Menandakan anda mementingkan rupa paras, fizikal luaran dan personaliti pasangan anda.
~honestly ak sgt cpat melting tgk insan2 yg cumel.. ;P tp melting 2 cme mcm thap tgk asmara je..klau cumel tp then attitude mcm hmpeh..maka die akn jdik the next toilet bowl..lalalalala~

Luna Chempaka said...

Luna pilih nombo 3: tutup air mendidih dekat dapur

sebab2 nye:
1. kalau biarkan bahaya.. rumah boleh terbakar..
2. baby nangis boleh pujuk, dodoi afterwards
3. air paip pun bole tutup kemudian.. tak penah lagi rumah bnjir sbb pili air tak tutup
4. org ketuk pintu boleh tunggu, tmbah2 if org tu ada urusan.. kalau pnting, msty dia tunggu kan kan..
5. telefon bunyi kn ada missedcall notification.. nnty boleh kol balik, takpun if important org tu akn kol balik..

so, itu jawapan Luna :)

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

bgus2..
fadh sbnar nye t'byg kn kettle yg xbhye 2 tym jwab soklan nie..hehe